Nyitókép forrása: Webnoviny.sk

 

Čaputová ellen és Maroš Šefčovič mellett „kampányolt” Peter Pellegrini (Smer) kormányfő a TA3 V politike (A politikában) című műsorban. Annak ellenére, hogy Šefčovič igyekszik saját magát független jelöltként prezentálni.

 

„Az embereknek meg kéne gondolniuk, hogy megint olyan kerüljön-e az elnöki székbe, aki aztán öt évig tanulja, hogyan kell elnöknek lenni”

 

mondta a kormányfő, hozzátéve, hogy nincs rá biztosíték, hogy képes is az elnökséget megtanulni.

 

 hirdetes_810x300  

„A mi jelöltünk egy olyan ember, aki már az első nap képes beülni az elnöki székbe”

 

mondta Pellegrini Šefčovičról, aki a közvéleménykutatások többsége szerint le van maradva Čaputová mögött. Nem sokkal azután, hogy a megjelent a Progresívne Slovensko elnökjelöltje abszolút győzelmét közlő Focus felmérés, Andrej Danko is videóüzenetben kritizálta Čaputovát – „teljesen ismeretlen lánynak” nevezte –, pedig tavaly még meg volt győződve arról, hogy egy női elnök lenne ideális Szlovákia számára.

 

Ki lép Kažimír helyére?

 

Pellegrni a TA3 műsorán elmondta, hogy Peter Kažimír jelenlegi pénzügyminiszter június 1-jétől kerül át a Szlovák Nemzeti Bank élére. Azzal kapcsolatban, hogy ki léphet a tárcavezető helyére, két nevet említett meg: Ladislav Kamenický smeres parlamenti képviselőét és František Imrecze egykori pénzügyi főigazgatóét, aki tavaly egy vámcsalási botrány miatt mondott le a Pénzügyi Főigazgatóság igazgatói székéről.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.