Nyitókép: teraz.sk

 

A Most-Híd elnöke szerződés-kiegészítést kötött az Állami Autópálya-építő Vállalattal (NDS), melynek értelmében bérbe adja telkeit. Az üzleten 76 ezer eurót keres. Míg a szerződés-kiegészítés a teljes nevét tartalmazza, maga a bérleti szerződésen csak nevének kezdőbetűi szerepelnek.

 

Bugár már korábban fél millió eurót keresett a D4/R7 az Úszoron (Kvetoslavov) eladott telkeiért, melyeket korábban töredék áron vett meg saját rokonaitól. Sajtóhírek szerint a Most-Híd elnöke ekkor már tudhatta, hogy merre vezet majd az R7-es gyorsforgalmi út nyomvonala.

 

Ez az a terület, ahol Bugár telkei vannak. Kép: aktuality.sk

 

 hirdetes_810x300  

A 30 éve a politikából élő Bugárnak maradtak még telkei, melyek közül most bérbe adott a pozsonyi körgyűrű építésének idejére. A bérbeadás több évig is eltarthat, legkorábban 2020. április 21-én érhet véget. Az erről szóló szerződés-tervezet szerint, mely idén március 22-e óta érvényes, Bugár 76 ezer eurót nyer az ügyleten

 

Nem szokványos eljárás

 

Az autópálya építő vállalat egy 2014-es bérleti szerződést egészített ki Bugárral. Ennek létezéséről a közvélemény semmit sem tudott. Egyik oka ennek, hogy az NDS nem Bugár teljes nevét tüntette fel a szerződésben, mint partnert, hanem csak a kezdőbetűit: „B B“.

 

Az Aktuality.sk által megszólaltatott szakértők szerint az ilyen lépés nem szokványos. Az infótörvény Matej Šimalčík  szakértő szerint a kötelezően közzététendő szerződésekre nem vonatkozik a teljes név eltüntetésének lehetősége. Azon tehát fel kellett volna tüntetni Bugár Béla teljes nevét, végzettségét, lakcímét is. A szerződés-kiegészítés már tartalmazza Bugár teljes nevét.

 

Bugár és a régi ismerős

 

Érdekes egybeesés az is, hogy a szerződés-kiegészítés, melyet 2019. március 13-án kötöttek, csak öt nappal az államfőválasztás első körének időpontja után lett közzétéve, mely választásokon maga Bugár Béla is indult, és alig 3,1 százalékot szerezve csúnyán leégett.

 

A bérleti szerződés a Dopravoprojekt nevű céget nevezi meg, mint aki a vagyonjogi rendezésben eljár. A Dopravoprojektet, mely az egyik legnagyobb tervezőiroda Szlovákiában, a sajtó már korábban összefüggésbe hozta Bugárral. A Trend hetilap szerint Bugár korábban segítette a cég bizniszét.

 

A vállalat társtulajdonosa akkoriban a Tedak és a Jangen vállalatokon keresztül Ján Genčík volt, aki 2010-ben sajtóhírek szerint 300 ezer eurót kölcsönzött a Most-Hídnak, majd 2014-ben további 20 ezret ajándékozott. Genčík később azt állította, nem is emlékszik, hogy ilyen nagy összeget kölcsönzött a pártnak.

 

Ki pénzeli valójában Bugár nagyszarvai kastélyát? A szálak a Most oligarchájához vezetnek

 

Egyébként épp Genčík az a személy, aki Bugártól megvette a Parcus részvényeit, mely az öregotthonként szolgáló kastélyt működteti. A részvényekért 200 ezer eurót kölcsönzött Bugárnak, további fél milliót pedig kölcsönzött neki.

 

Röpködnek a nagy pénzek Bugár körül

 

Debnár Klára, a Most-Híd szóvivője az aktuality.sk-nak úgy nyilatkozott, hogy Bugárnak még nem volt bevétele a kérdéses ügyletből, azért nem tette közzé a dokumentumokat a vagyonnyilatkozatában.

 

Aktuality.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.