Nyitókép: körkép.sk/kl

 

Peter Pellegrini (Smer) kormányfő szombaton az Rádio Slovensko Sobotné dialógy című műsorának vendége volt, ahol többek között cáfolta, hogy a Smerből való távozáson gondolkozna.

 

Pellegrini kizárta annak lehetőségét, hogy egy másik politikai pártba lépne át a Smerből.

 

„Nem vagyok az az ember, aki egyik pártból a másikba ugrálna és öt év alatt négyszer váltaná le a pártmezt csak azért, hogy komfortosan érzem-e magam vagy sem ott, ahol vagyok”

 

 hirdetes_810x300  

mondta, majd hozzátette, hogy nem akarja úgy végezni, mint egyes politikusok, akik karrierjük során több pártot is megjártak.

 

Elmondása szerint, ha nem tudná az elképzeléseit átvinni, vagy nem érezni a párt vezetésének támogatását, akkor előbb távozna a politikából, mint hogy másik pártba lépjen át. Pellegrini ezzel azokra a feltevésekre reagált, amelyek szerint távozni készül a Robert Fico vezette Smer-ből a pártelnökkel való nézeteltérések miatt. Ezzel együtt a kormányfő nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy átvegye Fico helyét a Smer élén.

 

„Nem fogok most válaszolni ilyen kérdésekre”

 

reagált.

 

„Ha ilyen helyzet állna elő, akkor beszélhetünk róla. Nem szívesen válaszolok a mi lenne ha típusú kérdésekre”

 

tette hozzá.

 

Pellegrini és Fico között az utóbbi időben érezhetően feszültebb a hangulat, hosszú ideig nem jelentek meg sehol sem közösen, több kérdésben is ellentétesen reagáltak. Ennek ellenére Pellegrini a műsorban nyomatékosította, hogy jelenleg nincs szó arról a Smerben, hogy elnökcserére lenne szükség.

 

„A Smer-SD-nek megvan a vezetője Robert Fico személyében, és ő élvezi a párt támogatását”

 

 hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!