Nyitókép: TASR

 

Robert Fico, a Smer-SD elnöke már ezen a héten visszatér külföldi útjáról – jelentette ki a keddi kormányülés után Peter Žiga gazdasági miniszter és a párt alelnöke.

 

„A pártelnök úr külföldön van, ezen a héten jön vissza. Hazatérte után leülünk, és beszélni fogunk a párton belüli helyzetről”

 

– közölte Žiga.

 hirdetes_810x300  

 

A miniszter elmondása szerint múlt héten többször is beszélt Ficoval.

 

„Azzal zártuk le a beszélgetést, hogy megvárjuk, amíg hazatér”

 

– mondta, majd hozzátette, hogy utoljára kedden beszéltek. Denisa Saková belügyminiszter és Richard Raši, a beruházásokért és informatizációért felelős miniszterelnök-helyettes szintén várja az elnökségi ülést.

 

Raši beismerte, hogy hétvégén találkozott azzal a Monika Smolkovával, aki az elégedetlen párttagok által írt levél mögött áll.

 

„Azt mondta nekem, hogy a nyilatkozatot a párt járási és kerületi szervezeteinek küldte el, és nem állt szándékában a médián keresztül intézni az ügyet”

 

– tette hozzá.

 

Raši elmondása szerint a Smer-SD jelenleg nincs olyan helyzetben, hogy naponta nyilatkoznia kelljen. Hangsúlyozta, hogy a következő választások csak márciusban lesznek, egyben cáfolta, hogy a koalíciós pártok között szó lenne az előrehozott választásokról.

 

„A koalíciós pártoknak nem áll érdekükben a választások előbbre hozása, de minden lehetséges”

 

– tette hozzá.

 

A kormányülés előtt Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő azt mondta, hogy nem beszélt Robert Fico (Smer-SD) pártelnökkel. Információi szerint magánúton van külföldön. A Pravda napilap információi szerint Fico Izraelbe utazott, ahol ottani kardiológusok kezelik őt.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!