Nyitókép: webnoviny.sk

 

A bazini Specializált Büntetőbíróságon ma is folytatódott a 70 millió eurós állítólagos váltóhamisítással kapcsolatos per. A bírósági tárgyalás még július 22-én kezdődött, és előzetesen hat napra tervezték,

 

Marian Kočner kétes hírű vállalkozót, és Pavol Ruskot, a Markíza televízió egykori vezérigazgatóját, gazdasági minisztert (ANO) azzal vádolják, hogy a 90-es években váltót hamisítottak.

 

 hirdetes_810x300  

A sajtó által egyik legjobban várt rész Kočner, illetve a Smerhez közeli Norbert Bödör közti üzenetváltások felolvasására, melyet az ügyész javasolt, bár mára tervezték, egyelőre nem került sor.

 

Ján Šanta ügyész az üzenetváltás tartalmával szerette volna szembesíteni Peter Tóthot, Kočner jobb kezét, de a tanú nem jelent meg a bíróságon. A fia szerint külföldön van, így a bírósági tárgyalásra szóló behívót sem sikerült kézbesíteni neki.

 

Ugyanúgy távolmaradását jelezte id. Jozef Dučák is, aki a Technopol-ügy egyik gyanúsítottja. Tóth korábbi szavai szerint épp Dučák volt az, aki segített a 90-es évekből származó nyomdát, tintát és papírt szerezni, ezzel is segítve Ruskoékat és a hamis váltók kiállítását.

 

A bírósági tárgyalás szerdán folytatódik.

 

Körkép.sk, webnoviny.sk, aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!