Nyitókép: SME/Jozef Jakubčo

 

Ma reggel kezdődött a televíziós váltók hamisítása ügyében indított kétnapos tárgyalás a pozsonyi büntetés-végrehajtási intézetben, ahol a vádlott Marian Kočner is vallomást tett.

 

A televíziós váltók hamisításával kapcsolatban Marian Kočner azt mondta, ha a váltók hamisak lettek volna, akkor sosem adta volna vissza azokat a bíróságnak. Sőt, ha a váltók hamisak lettek volna, akkor nem a saját cégén, hanem egy offshore cégen keresztül hajtotta volna be az összegüket, az előkészítő eljárás keretében pedig soha nem adta volna vissza azokat a bíróságnak.

 

 hirdetes_810x300  

„Nem fogom magam ellen fordítani a bizonyítékokat a bíróságon”

 

– mondta.

 

Kočner szintén megismételte Pavol Rusko azon állítását, miszerint a váltók kiállítását a meggyilkolt ügyvéd, Ernest Valko javasolta, aki a váltók elkészítésében is segédkezett.

 

Kočner a több mint kétórás monológja során többször is említést tett azokról az ügyben érintett személyekről, akiket azóta már meggyilkoltak, például Peter Čongrádyról, Peter Steinhübelről vagy Eduard Diničről.

 

Kočner már a bíróság előtt – Megkezdődött a Markízás váltóper

 

Kočner szerint a Threema-üzenetek törvénytelen bizonyítékok

 

Ján Šanta, a Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze azt is megkérdezte a vádlott Marian Kočnertől, hogy a börtönben valóban cédulákon keresztül akart-e segítséget Robert Ficotól, Robert Kaliňáktól vagy Dušan Kováčik speciális ügyésztől, mire Kočner úgy válaszolt, hogy neki senkinek a segítségére nincs szüksége.

 

Az ügyész arra is kíváncsi volt, hogy a Threema-kommunikációban kit nevezett „majmocskának”.

 

„Nem fogok nyilatkozni olyan dolgokkal kapcsolatban, amelyek állítólag egy olyan beszélgetésből származnak, aminek a valóságát szakértők egyelőre nem bizonyították. Szerintem ezek törvénytelen bizonyítékok”

 

– mondta Kočner.

 

Arra a kérdésre, hogy Norbert Bödör segített-e neki bizonyos személyek átvilágításában, azt felelte, Bödörnek nincs módja arra, hogy ilyesmit megcsináljon.

 

Ezenkívül Ján Šanta, a Specális Ügyészi Hivatal ügyésze a Specializált Büntetőbíróság szenátusa elé terjesztette a Marian Kočner által küldött Threema-üzenetek újabb csomagját.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!