Nyitókép forrása: 24.hu

 

Egy újabb, Alpok felől érkező front nyomában nedves és hűvös légtömegek érkeztek térségünkbe, így a hétvége bizony csapadékos és nyirkos lesz, országszerte esővel, záporokkal. Az ország északi és középső részében elsőfokú figyelmeztetést ad ki a Szlovák Hidrometeorológiai 12 órától intézet nagy mennyiségű csapadék miatt. A Losonci, Rimaszombati, Rozsnyói és Nagyrőcei járásokban 35-55 mm-nyi csapadék várható. A csak legkeletibb járásokban várható átmeneti napsütés.

 

Szombaton tehát a nap nagy részében esős, szemerkélős idő várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul. A túlnyomóan déli szél helyenként megélénkülhet (5-25 km/óra). Még azokban is a járásokban is jelentős csapadék várható (10-15 mm), ahol nem lesz érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

 

Az SHMU előrejelzése szerint vasárnap még esős idő várható, majd fokozatosan felszakadozik a felhőzet. Hétfőn már túlnyomóan napos időnk lesz, de a hőmérséklet nem, sőt, inkább csökken. A déli járásokban a hét elején 7-10 fokos nappali csúcsra lehet számítani.

 hirdetes_810x300  

 

SHMU.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!