A Kuciak-gyilkosság bírósági tárgyalásának második napján a meggyilkolt fiatal pár szüleié volt a főszerep. Martina Kušnírová édesanyja a tárgyaláson össze is szólalkozott Alena Zsuzsovával, aki nehezményezte, hogy Kušnírová az ártatlanság vélelme ellenére a lány anyja gyilkolássággal vádolja őt.

 

Tudja, mit jelent az ártatlanság vélelmének intézménye?“

 

– fordult váratlanul a meggyilkolt lány édesanyjához a vádlott.

 

„Minden tiszteletem mellett Kušnírová fájdalmai iránt megértem őt, mint anyát, aki elvesztette a gyermekét. Nyilvánvaló azonban, hogy mivel gyanúsított vagyok, Kušnírová számára ez már annak bizonyítéka, hogy bűnös vagyok,“

 

 hirdetes_810x300  

fogalmazott Zsuzsová.

 

A képen a következők lehetnek: 1 személy
Alena Zsuzsová. Kép: TASR

 

 

„A bizonyítékok benne vannak a periratban. Mi pedig azért vagyunk itt a bíróságon, hogy az önök tettei bizonyítást nyerjenek.  Ha nem így lenne, mindketten a gyermekeink mellett lennénk,“

 

válaszolta Zlatica Kušnírová. Zsuzsová erre elhallgatott, majd nem sokkal később el is sírta magát. Az őrök gyógyszert hoztak Zsuzsovának, hogy megnyugodjon.

 

Kušnírová után következett Ján Kuciak édesapja, aki már nyugdíjas. Visszaemlékezve elmondta, hogy amikor megtudta mi történt, rögtön arra gondolt, hogy az egész mögött Kočner áll. Mindezt a fiát megfélemlíteni igyekvő maffiózó fenyegetőzéseivel magyarázta.

 

A képen a következők lehetnek: 1 személy, ülés, gyermek és belső tér
A meggyilkolt Ján Kuciak szülei a gyilkossággal vádolt, síró Alena Zsuzsovát figyelik. Kép: TASR

 

Kočner messziről figyeli, ahogy Zsuzsová sír. Felé fordul. Egyik kezével egy papírt próbál megfogni, de jól látni, hogy rezeg a keze, így nem sikerül. Ezért a másik kezét is használnia kell. A kihallgatás alatt felváltva Kuciak édesapját és Zsuzsovát nézi.

 

Kuciak elmondja, hogy olvasta fia cikkeit, aki nyugtatgatta, hogy nincs mitől félnie.

 

„Nyugtatgatott, hogy minden információt ellenőriz, és hogy semmi bántódása nem eshet. Nagyon meg volt lepődve, hogy mire képesek egyesek.“

 

A meggyilkolt újságíró édesapja azt is felelevenítette, ahogy fia az egyik sajtótájékoztatón nyilvánosan hazugságon érte Kočnert. „Az egész ott kezdődhetett,“ mondta. Emlékeztetett arra is, hogy Kočner maga fenyegette meg fiát telefonon azzal, hogy keresni fogja rá és testvérére is a terhelő adatokat.

 

„Tudta, hogy ketten vannak, ami szintén nem magától értetődő.“

 

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember és túra/szabadtéri
Marian Kočner. Kép: TASR

 

A fiával kapcsolatos kérdésekre elmondta, hogy Ján Kuciak nagyon szorgalmas, segítőkész ember volt.

 

„Gyerekkorától nyári munkákra járt, ahol az építkezési munkálatokba is beletanult. Ő maga csinált mindent a nagymácsédi öreg családi házuk átépítése és felújítása körül  A testvére is segített neki, “

 

mondta.

 

Mivel Nyitrán, ahova egyetemre járt, nem kapott kollégiumot, többedmagával lakást bérelt. Így ismerkedett meg barátnőjével is. „A sors akarta így,“ mesélte az apja, elárulva hogy a gyilkosság idején Martina épp az esküvői bor üvegjeire illő címkéket kereste. A fiatalok már nagyon várták, hogy egybekeljenek. Sajnos erre már nem került sor.

 

„Három napig paralizálva voltam, semmire sem emlékszem, Egy üreg maradt a szívemben,“

 

zárta Ján Kuciak édesapja.

 

További cikkeink a témában:

 

Andruskó: Kočner utasítására én közvetítettem a Kuciak-gyilkosságot Alena Zsuzsová és Szabó között

 

Körkép.sk (Az aktuality.sk, DenníkN, SME percről-percre közvetítése alapján.)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!