Nyitókép: cas.sk/illusztráció

 

Már csak néhány nap áll rendelkezésre azok számára, akik szeretnének szavazókártyát igényelni a február 29-i parlamenti választásokra.

 

A szavazókártyát 2020. február 10-ig lehet elektronikusan kérvényezni. A szavazókártyára azoknak lesz szükségük, akik a parlamenti választások napján az országon belül, de nem állandó lakóhelyükön fognak tartózkodni. A szavazókártyával így bármelyik szlovákiai szavazóhelyiségben leadhatják voksukat.

 

A szavazáskor ezt követően csupán a szavazókártyára és személyi igazolványukra lesz szükségük.

 hirdetes_810x300  

 

A szavazásra jogosult személy február 10-ig kérheti levélben vagy e-mailben az állandó lakhelye szerinti községi hivatalt a szavazókártya kiállításáról.

 

Azok, akik személyesen, vagy egy általuk meghatalmazott személyen keresztül szeretnék kérvényezni a szavazókártyát, február 28-ig tehetik meg az illetékes településen.

 

A kérvénynek minden esetben tartalmaznia kell a szavazó adatait. Amennyiben levélben vagy e-mailben kérvényezi a szavazó a szavazólap kiállítását, a község az állandó lakhelye szerinti címre küldi ki, hacsak a kérvényező nem tüntet fel más levelezési címet.

 

A község köteles a kérvény kézbesítését követő három munkanapon belül elküldeni a szavazókártyát, ajánlva, személyes átvétellel.

 

tasr

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!