Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Peter Pellegrini (Smer) kormányfő megerősítette, hogy újabb 10 koronavírusos eset van Szlovákiában, így a fertőzöttek száma 54-re emelkedett.

 

Délután 14:30-kor kezdődik a kormány rendkívüli ülése, amelyen széleskörű szigorításokat is elfogadhatnak, például hogy ténylegesen csak az élelmiszerüzletek, a gyógyszertárak, az újságosok és a drogériák maradhatnak nyitva, és akár az éttermeket és vendéglőket is bezárhatják vagy drasztikusan lerövidíthetik a nyitvatartásukat.

 

Pellegrini a TA3 hírtelevízióban vasárnap azt nyilatkozta, hogy Európában elképesztően kiélezett verseny zajlik a maszkokért. Állítása szerint Ukrajnában már megállapodtak egy beszállítóval, hogy 1,2 millió euró értékben vásárolnak maszkokat, az volt a kikötés, hogy készpénzben valósuljon meg az ügylet. Végül azonban egy német versenytárs megelőzte őket.

 hirdetes_810x300  

 

Pellegrini azt javasolja, hogy a lakosság készítsen házilag maszkokat addig, amíg nem oldják meg az eszközhiány kérdését.

 

Ingázóknak kötelező lenne a karantén?

 

FRISSÍTVE: 12:00:

 

A rendőrség pontosítása szerint a következő szabályok érvényesek az ingázások és a karantén esetében:

A Szlovákiában állandó lakhellyel rendelkező állampolgároknak hazatérve Szlovákiába kötelezően 14 napos karantént kell tartaniuk.

 

Az állandó lakhellyel nem rendelkezők vagy külföldi állampolgárokat nem engedik be az országba.

 

Azok, akik külföldön, a szlovák határok mentén 30 kilométeres sávon belül rendelkeznek állandó vagy átmeneti lakhellyel, és Szlovákiában dolgoznak, karantén kötelezettsége nélkül utazhatnak Szlovákiába.

 

Azok a Szlovákiában élő személyek és egyúttal külföldre járnak dolgozni, vagy külföldön maradnak, vagy Szlovákiában, és nem utazhatnak sehova. Ez az intézkedés nem vonatkozik azokra, akik ápolói vagy egészségügyi dolgozóként ingáznak a határmenti területekre, és Szlovákiában van állandó vagy átmeneti lakhelyük.

 

Az állatorvosok is megszólaltak

 

Az állatorvosi kamara közlése szerint egyelőre nem utal rá semmi, hogy a háziállatok megbetegedhetnek a koronavírustól, vagy akár csak hordozóivá válhatnak a kórnak.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.