Nyitókép: SITA/Martin Havran

 

A nagyszombati Groupe PSA (Peugeot Citroën) autógyár március 19-én, csütörtökön reggel 06.00 órától leállítja a gyártást. A gyártás leállítása átmenetileg március 27-ig fog tartani. Az autógyár szóvivője, Peter Švec szerint megelőző intézkedésről van szó, a gyárban egyelőre nem tudnak koronavírussal fertőzött személyről. A nagyszombati autógyárban mintegy 4500 alkalmazott dolgozik.

 

A nagyszombatban folyó gyártás leállítása a PSA-csoport mai döntésén alapszik, melynek értelmében március 27-ig az összes európai üzemükben leállítják a gyártást „mégpedig amiatt, mert az elmúlt napokban nagyon gyorsan növekedett a COVID-19-cel fertőzöttek száma“.

 

 hirdetes_810x300  

A PSA válságstábjának tagjai úgy döntöttek, hogy hétfőn Madridban és a franciaországi Mulhouse-ban állítják le a gyártást, majd az elkövetkezendő napokban a többi spanyol és francia gyárban, a német, a brit, a portugál, a lengyel és végül a szlovák gyárban is.

 

A nyitrai és a zsolnai üzemben továbbra is folytatódik a gyártás

 

A nyitrai Jaguar Land Rover autógyár egyelőre normális kerékvágásban működik. A vállalati kapcsolatokért felelős menedzser elmondása szerint az alkalmazottak egészsége prioritást jelent, ezért folyamatosan figyelik a kormány és az illetékes szervek egészségvédelemmel kapcsolatos rendelkezéseit és javaslatait, hogy minimalizálni tudják a vírus terjedését.

 

Az autógyár ennek érdekében növelte a higiéniai intézkedéseket, illetve megtiltotta a gyárban a külsősök látogatását.

 

Azoknak az alkalmazottaknak, akiknek a munkája megengedi, jóváhagyták az otthonról dolgozást, emellett az adminisztratív irodákban biztosítják az alkalmazottak és a csapatok rotációját, hogy az alkalmazottak váltani tudják egymást.

 

A menedzser tájékoztatása szerint március 16-tól szájmaszkok állnak az alkalmazottak rendelkezésére.

 

Standard módon folytatódik a gyártás a zsolnai Kia Motors Slovakiában is.

 

Ján Žgravčák szóvivő elmondása szerint a Kia Motors Slovakia folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus körül kialakult helyzetet, és szigorítja az intézkedéseit annak érdekében, hogy megakadályozza a fertőzés elterjedését a gyártóhelyiségekben.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!