Nyitókép: Laura Kellöová/Aktuality.sk

 

Kajetán Kičura fia, Krištof K. Kičura a két pozsonyi belvárosi lakásán kívül egy dévényi hétvégi házzal is rendelkezik. Az édesapa szerint a fia ajándékba kapott pénzzel fizette ki a hétvégi házat, de az „ajándék pénznek“ az eredetéről nem óhajtott nyilatkozni.

 

Annak ellenére, hogy az Állami Tartalékalap leváltott igazgatójának, Kajetán Kičurának a fia mindössze 20 éves, két olyan ingatlan birtokol Pozsony központjában, amit sokan megirigyelnének. A Konvent utcában található két lakáshoz azonban jóval áron alul jutott hozzá.

 

 hirdetes_810x300  

A dévényi hétvégi ház 2018-ban került a tulajdonába. Az Aktuality.sk információ szerint a házikó 110 ezer euróba került. A vételár átlagosnak tűnik, csakhogy a vásárlással kapcsolatban egy másik kérdés merül fel – honnan jutottak hozzá Kičuráék ehhez a nem kevés összeghez?

 

Az Állami Tartalékalap igazgatójának fia jelzáloghitel nélkül két lakást vásárolt Pozsony előkelő negyedében

 

Ajándékba kapott pénz

 

Kajetán Kičura a visszahívása előtti utolsó sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a fia ajándékba kapott pénzből vásárolta a hétvégi házat. Az ajándékozás eredetéről azonban nem beszélt. Lehetséges, hogy a pénzt az egykori magas állami hivatalt betöltő édesapa ajándékozta a fiának, de elképzelhető, hogy valaki más ajándékozott pénzt a fiúnak.

 

Folytatódik az ingatlanbiznisz: nemcsak Kičura fia vásárolt előnyös áron lakást, de az apja is

 

Kajetán Kičura esetében érdekes megnézni a bevételét, majd összehasonlítani azoknak az ingatlanoknak az árával, amelyeket Kiučuráék az utóbbi időben összevásároltak. Az Állami Tartalékalap volt igazgatója a vagyonnyilatkozata alapján 2012 és 2018 között 237 791 eurót keresett.

 

Ehhez képest Kičura fia 2018 és 2020 között 310 ezer euró értékben tett szert ingatlanokra úgy, hogy egyiken sincs jelzáloghitel. Emellett Kičura apja 2014-ben szintén vásárolt egy ingatlant Pozsony központjában 150 ezer euróért.

 

A hétvégi házzal kapcsolatban Kičura csak annyit mondott, hogy az nem is egy hétvégi ház, hanem egy szétbontott kerti ház.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.