Nyitókép forrása: rtvs

 

Válság ide vagy oda, Jaroslav Rezník RTVS-igazgató több mint 3,5 millió euróért akar megvásárolni egy műsort, mégpedig három évre előre. Korábban a közmédiában nem terveztek előre egyetlen programot sem ennyire, ami érthető – egy-egy műsor kifutási ideje és népszerűségének alakulása nem kiszámítható, főleg nem három éves időtávlatban.

 

A GoodTV készítené azt a Szeretlek, Szlovákia (Milujem Slovensko) című műsort, amelynek egyetlen évada 850 ezer euróba kerül, és egy 14 éves etapot már megvásárolt a köztévé. Most újabb három évadot akar megvenni. A köztévé létrejötte óta ez lenne a legnagyobb összegű műsorgyártási megbízás, amit az RTVS kifizetett.

 

Az SNS és a Smer által 2017-ben RTVS-igazgatóvá emelt Rezník állítása szerint a műsor nézettsége önmagáért beszél, a megtérülést pedig a reklámbevételekkel igazolja. Azt tervezi, nem csak ősszel, hanem tavasszal is vetítenék a műsort. Rezník szerint a Szeretlek, Szlovákia! kifejezetten „köztévéhez illő műsor”, ennek ellenére később már azzal érvelt a médiatanács előtt, hogy a Markíza és a JOJ is szeretné megszerezni a műsor jogait.

 hirdetes_810x300  

 

A köztévé, ahogy a neve is mutatja, elsősorban az adófizetők pénzéből tartja fenn magát, a reklámbevételek nem jelentősek vagy csak korlátozottak a többi, kereskedelmi csatornához képest.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!