Nyitókép forrása: ta3.com

 

Boris Kollár (Sme rodina) házelnök továbbra is kitart a tizenharmadik nyugdíj bevezetése mellett. hangsúlyozta, hogy szmerély szerint ellene szavazna egy olyan törvénynek, amely eltörölné a tizenharmadik nyugdíjat. Kollár Richard Raši (Smer) parlamenti képviselővel vitázott a TA3 V politike (A politikába) című műsorában.

 

A választások előtt néhány nappal elfogadott – egyértelműen kampánycéllal bevezetett és akkor a Sme rodina által is támogatott – 13. harmadik nyugdíjat a kedvezményezettek először idén decemberben kapnák meg.

 

Kollár szerint a kormány ezen kívül nagy figyelmet fordít majd a leszakadó régiókra és a nyomortelepekre.

 hirdetes_810x300  

 

Raši a Za ľudít támadta, Kollár Remišová védelmére kelt

 

Raši érdemben nem tudta kritizálni Kollár szavait, ugyanakkor a Za ľudít bírálta, amiért Veronika Remišová külön minisztériumot kapott, és szerinte csak új pozíciókat hoztak létre, hogy a „Za ľudí posztokat tudjon adni embereinek”.

 

Veronika Remišová az újonnan létrehozott Beruházási és Régiófejlesztési Minisztérium vezetője, és egyben miniszterelnök-helyettes. Ez alá a minisztérium alá tartozik a uniós források zömének elosztása, és az informatizáció is. Richard Raši azért Remišovát bírálja, mert a Pellegrini-kormány idején még ő volt az informatizációért felelős miniszterelnök-helyettes.

 

Kollár nem maradt adósa Rašinak: emlékeztetett, hogy Remišová tárcája képes ellenőrizni az uniós források elosztását annak érdekében, hogy azokat nem „lopják meg”. Mint ondta, az előző Smeres kormányok egymilliárd eurót költöttek informatizációra (EU-s pénzekből), miközben a ténylegesen megvalósított eredményeket 300 millióból is betakarhatták volna.

 

Kollár szerint nincs feszültség a koalíción belül

 

A smeres Raši is megpróbált politikai tőkét kovácsolni a koronavírus kapcsán, és szintén az üzletek megnyitása mellett érvelt.  mint mondta, Matovič-kormányfő helyében már hétfőtől megnyitna „mindent, amit lehet, szigorú higiéniai korlátozások mellett”.

 

Kollár szerint a miniszterelnök a vártnál korábban fogja enyhíteni a gazdasági korlátozó intézkedéseket. Ugyanakkor elutasította azokat a feltételezéseket, miszeint feszültség lenne a koalícióban. Állítása szerint a gazdasági kérdésekben ellentétes véleményen álló Richard Sulík (SaS) és Igor Matovič kormányfő baráti hangnemben beszélnek egymással a kormány ülésein.

 

Kollár úgy hiszi, hogy Sulík még emlékszik a Radičová-kormány bukására, és nyilván nem szeretné, ha az eset megismétlődne. Kollár szerint Sulík türelmetlen, de a jövő héten bizonyára meg tudnak majd állapodni a gazdaság újraindításának ütemtervében.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.