Nyitókép: aktuality.sk

 

Jaroslav Budz igazgatóhelyettes emléke előtt tisztelgett több száz ember csütörtökön Ruttkán, ahol egy volt diák ámokfutásba kezdett, minek következtében a matematika-kémia-szakos halálos sebeket szerzett, több diák, egy tanár és két rendőr is megsérült.

 

A tanárra emlékezők az iskola épülete előtt gyújtottak mécseseket, a ruttkai gimnázium egy korábbi diákja, Matej Bórik az eseménnyel kapcsolatban nyilatkozott is a sajtónak.

 

„Mindannyiunkat nagyon megvisel. Diáktársakat, barátokat, ruttkaiakat. Spontán módon kezdtünk el írogatni róla és a közösségi oldalon létrehoztunk egy megemlékező akciót. Informáltuk az embereket, hogy lesz egy ilyen. Ez egy nagyon szomorú dolog. (…) Tényleg látni az összes lakos, iskolatárs, az iskolai emberek és Jarko barátainak az összetartását”

 

 hirdetes_810x300  

Ruttka polgármestere, Branislav Zacharides arról tájékoztatta a sajtót, hogy az igazgatónő egyelőre igazgatói szabadot rendelt el, majd jövő hét elején leülnek és megállapodnak arról, hogy mi legyen az iskola sorsa a tanév végéig.

 

Igor Matovič kormányfő sajtónyilatkozatain túl közösségi oldalán is kifejezte tiszteletét a meggyilkolt tanár felé, aki megfogalmazása szerint „saját életét áldozta fel, hogy megmentse a gyerekek és tanárok életét”.

 

A miniszterelnök hősnek nevezte Budzot, ezért javaslatot tesz az államfőnek, hogy in memoriam állami kitüntetésben részesítse a meggyilkolt tanárt.

 

A tragédiának két halálos áldozata volt – az igazgatóhelyettes és a támadó -, többen megsérültek, köztük gyerekek is, egyikük állapota súlyos.

 

forrás: aktuality.sk
forrás: aktuality.sk
forrás: aktuality.sk
forrás: aktuality.sk
forrás: aktuality.sk

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!