Nyitókép forrása: korona.gov.sk

 

Kedden százzal nőtt a ferőzöttek száma, miközben a laborok 3684 tesztet végeztek el – ezzel 300 ezer fölé nőtt a elvégzett vizsgálatok, és 3000 fölé a fertőzöttek száma a járvány kezdete óta.

 

Kettővel nőtt a halálos áldozatok száma, így már 33 emberélet írható a járvány számlájára Szlovákiában. Kedden összesen 17 személy gyógyult meg(1997).

 

Hét fővel csökkent a kórházban kezelt koronavírus-fertőzöttek száma,  ahol 64-en vannak. Közülük 42-en igazoltan koronavírus-hordozók, négyen szorulnak intenzív ellátásra, ugyancsak négyen vannak lélegeztetőgépen.

 hirdetes_810x300  

 

Jelenleg 992 aktív fertőzöttet tartanak számon Szlovákiában, ennél magasabb csak április negyedik hetében volt ez az érték, akkor 1022 volt az aktív fertőzöttek száma.

 

Sok új fertőzött eset van a magyarlakta járásokban is. A keddi adatok szerint a legtöbb új esetet a Szenci járásban jegyeznek (23), majd Pozsony (21), és Dunaszerdahely (11) következik.

 

A Zsolnai járásban 6, a Trencséniben, Eperjesiben, Galántaiban 5-5, a Nagyszombatiban, Nagymihályiban 3-3, a Nyitraiban és Bazini járásokban 2-2 esetet vettek nyilvántartásba. Kassán szintén két új fertőzött van.

 

Egy-egy új esetet regisztráltak a Vágújhelyi, Privigyei, Nagybiccsei, Szobránci, Tőketerebesi, Malackai, Csacai, Báni, Mezőlaborci, Szakolcai és Turdossini járásokban.

 

Forrás: korona.gov.sk

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!