Nyitókép: HNonline.sk

 

A keddi (augusztus 18.) koronavírusos esetek megszaporodása annak tudható be, hogy hétvégén kevesebbet tesztelnek, a hét elején viszont intenzívebben keresik fel az igazolt fertőzöttekkel kapcsolatba került személyeket – jelentette ki Marek Krajčí (OĽANO) egészségügyi miniszter szerdán.

 

Az egészségügyi miniszter szerint egyetlen szám sem mérvadó, ugyanakkor meg van róla győződve, hogy Szlovákiát is elérte a koronavírus-járvány második hulláma, és ezt a statisztikák is alátámasztják.

 

 hirdetes_810x300  

„Az óvintézkedések enyhítése miatt azzal kell számolnunk – ami a fertőzöttek és a kórházban kezelt páciensek számát illeti – , hogy Szlovákiában a második hullám erőteljesebb lesz, mint amilyen az első volt”

 

– figyelmeztetett Krajčí.

 

Az egészségügyi tárca vezetője egyúttal felszólította a lakosságot arra, hogy felelősségteljesen tartsák be azokat az óvintézkedéseket, amelyek a járvány első hullám során megalapozottnak és effektívnek bizonyultak.

 

Hangsúlyozta, hogy a COVID-19 komoly betegség. Krajčí továbbá arra kérte a polgárokat, legyenek körültekintőek a külföldi utazásokat illetően, beleértve a horvátországi nyaralást is, hiszen Horvátországot jó néhány állam a veszélyes, vörös zónába sorolta.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!