Nyitókép: reprofoto

 

Robert Fico, a Smer elnöke, korábbi kormányfő is megszólalt Marian Kočner és Alena Zsuzsová felmentése kapcsán. Míg a politikusok döntő része elítélte a döntést, addig Fico támadásra használta fel azt. Mint ismert, Fico kénytelen volt lemondani miniszterelnöki székéről a Kuciak-Kušnírová-gyilkosság után.

 

Fico szerint a gyilkosságot „azonnal felhasználták” a kormánya elleni támadásra, az embereket pedig „megvezették” a kormányhivatal és az olasz maffia közötti összefonódásokról szóló információkkal.

 

„Olyan korban élünk, mikor a sajtó és a politikusok egy része nyomozót, ügyészt és bírót csinál magából”

 

mondta Fico azzal, hogy ha a bíróságok nem a fent említettek szerint helyes ítéletet hoznak, elkezdődik a „vadászat” az ügyészekre és bírókra. Fico szerint épp a sajtó nyomása miatt születnek sokszor alibista és helytelen ítéletek.

 hirdetes_810x300  

 

Érdemes azonban rámutatni, hogy a sajtó oknyomozó cikkei és „nyomása” nélkül rengeteg ügy nem jutott volna el a nyomozásig vagy vádemelésig. Gondoljunk csak a smeres Grófasszony esetére, aki még a lebetonozott területekre is támogatást kért és kapott a PPA-tól, vagy Fico semmilyen végzettséggel nem rendelkező Troškovájára, akit még az Angela Merkellel való találkozóra is elvitt a Smer elnöke, holott korábban egy olasz maffiozó élettársa volt. Hogy csak néhányat említsünk…

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!