Nyitókép forrása: Polícia SR

 

Szeptember első két napján a rendőrség összesen 150 alkalommal rótt ki pénzbírságot a maszkviselés szabályainak megsértése miatt. A büntetések együttes értéke 3140 euró.

 

A rendőrség szerint országos szinten kis számról van szó, „ezért köszönet jár a szlovákiai állampolgároknak fegyelmezettségükért”.

 

Két nap alatt összesen 1757 alkalommal szúrta ki a rendőrség, hogy nem tartják be a maszkviselés szabályait (nyilván nem minden alkalommal írtak ki büntetőcédulát).

 hirdetes_810x300  

 

Július 4-től kötelező maszkviselést ír elő a közegészségügyi rendelet beltéren, illetve a tömegközlekedési eszközökön. Amennyiben valaki nem tartja be a szabályokat, a rendőrség 1000 euróig terjedő pénzbírságot róhat ki, indokolt esetben akár bejelentést is tehet az illetékes járási hivatalnál, amely az ezer eurós bírságot legfeljebb 1659 euróval fejelheti meg.

 

A rendőrség közlése szerint más szabálysértések is történtek. 1542 alkalommal sértették meg személyek az orvos által előírt karantént. 388 alkalommal történt olyan, hogy megszegték egy tiltás alá eső telep/szolgáltatói hely megnyitását.

 

150 POKÚT ZA NENOSENIE RÚŠKAPolícia počas prvých dvoch septembrových dní uložila 150 blokových pokút v spoločnej…

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Friday, September 4, 2020

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.