Nyitókép forrása: postoj.sk

 

Daniel Lipšic hivatalosan is jelezte, nem indul a főügyészi posztért, ellentétben azzal, ahogy azt korábban sejteni lehetett a kulisszák mögül kiszivárgó hírekből.

 

„Mint egykori belügyminiszter és igazságügy miniszter még emlékszem azokra az időkre, amikor a rendőrség nyakon csípte a maffiózókat és oligarchákat, de az ügyészségen mindig találtak valakit, aki végül kijelentette, „nem történt bűneset”. Az ilyen alkuszok jelképévé vált Dobroslav Trnka egykori főügyész vagy helyettese, Ladislav Tichý“

 

írta Lipšic. Hozzátette, a a főügyésznek az lenne a dolga, hogy megteremtse a feltételeket  és teret ahhoz, hogy ne féljenek bíróság elé állítani azokat, akik azt megszolgálták.

 

„Ez inkább menedzseri, adminisztratív feladatkör. Én a magam küldetését a jogi praxis területén látom – a kihallgatásoknál, a bűncselekmény rekonstrukciójában helyszínen – tehát az igazságszolgáltatás valódi arénájában. Főügyészként ezt hiányolnám, ezért meggyőződésem, hogy ma hasznosabb vagyok a frontvonalban. (…) Ez az oka, miért nem pályázom meg a főügyészi posztot”

 

 hirdetes_810x300  

írta a volt miniszter.

 

Lipšic főügyészi ambícióiról főleg az ellenzéki smeres és Hlas-os képviselők beszéltek, állításuk szerint a kormány Lipšic miatt módosította úgy a főügyészválasztás szabályait, hogy azon ne csak ügyészek vehessenek részt. A törvény Lex Lipšicként került be a sajtóba – az elnevezés ezzel értelmét vesztette.

 

Főügyészválasztás – A parlament megtörte az elnöki vétót, de elfogadta az államfő javaslatait

 

Főügyészválasztás: Lipšic mégsem indul, az OĽANO-nak megvan a saját favoritja

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!