Nyitókép forrása: tvnoviny.sk

 

Csütörtökön 7824 tesztet végeztek el a laborok, ezek közül 679 bizonyult víruspozitívnak. Hat fővel nőtt a halálos áldozatok száma, így eddig összesen 54 emberéletet írnak a hatóságok a koronavírus számlájára.

 

A megerősített halálesetek között van egy 60-éves nő, aki szeptember 5-én hunyt el a rózsahegyi katonai kórházban, a halál okát a boncolás állapította meg. Szeptember 17-n halt meg egy 76 éves férfi Nagyszombatban, négy nappal később egy 77 éves COVID-os beteg, illetve egy 83 éves férfi a nagymihályi kórházban. Az ötödik igazoltan koronavírus okozta új haláleset szintén Nagymihályban történt, egy 72 férfi vesztette életét a fertőzés miatt. Megerősítést nyert, hogy a szeptember elején elhunyt 15 éves lány halálát is koronavírus-fertőzés okozta.

 

Jelenleg az országban 6807 aktív esetet tartanak számon. A felgyógyultak száma 47565. Nyolc ővel csökkent a kórházakban ápolt fertőzöttek száma, így ők most 251-en vannak, 215 esetben teszt is igazolta a vírus jelenlétét. 15 személy szorul intenzív ellátásra, 24 ember lélegeztetőgépen van (ez hárommal több, mint szerdán).

 hirdetes_810x300  

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!