Nyitókép: KÖrkép.sk/KL

 

Folytatja útját a Kárpát-medencén a Nyugat-Európában heves viharokat okozó Alex ciklon hidegfrontja kelet felé. A front nyomában Szlovákia nyugati járásaiban az este folyamán zivatarlánc alakult ki, amelyek számos helyen okoztak felhőszakadást és viharos erejű széllökéseket, Pozsonyban tuba is kialakult.

 

Az ország nyugati felében gyengén felhős, napos időnk lesz, de keleten záporokra és zivatarokra kell számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul. A déli szél helyenként viharossá fokozódhat (10-30, illetve 65 km/óra).

 

Több északi járásban elsőfokú (Zsolna, Túrócszentmárton, Stubnyafürdő, Rózsahegy, Liprószentmikós, Csaca, Kuszucaújhely, Námesztó, Turdossin, Alsókubin, Nyitra, Aranysomarót, Nagytapolcsány, Simony, Trencdsén, Illava, Puhó, Nagybiccse) és másodfokú (Vágbeszterce, Zsolna- Rajčanka, Bán, Provogye) árvízveszélyt adott ki a meteorológiai szolgálat.

 

 hirdetes_810x300  

A Losonci járástól keletre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a hegyoldalon lezúduló szél miatt, 100-135 km/órás széllökésekre is számítani lehet. A Nagyrőcei járástól keletre az alföldeken is erős szél várható (30-65 km/óra).

 

Pozsonyban, Dunaszerdahelyen, Komáromban és Léván 19, Nagykürtösön és Rimaszombatban 18, Rozsnyón 17, Kassán 19, Nagymihályon 20, Királyhelmecen pedig 21 fok várható.

 

Forrás: SHMU.sk

 

Forrás: SHMU.sk

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!