Nyitókép: MZ SR (reprofoto)

 

A krízisstáb vasárnapi ülése alatt is folytatódik az üzengetés a kormánykoalíció tagjai között. A szellemet a palackból Richard Sulík, az SaS elnöke eresztette ki, aki a zárt ajtók mögötti tárgyalások ellenére fogalmazott meg nyílt kritikát az éppen tárgyalt intézkedésekkel kapcsolatban.

 

Sulík konkrétan az éttermek és edzőtermek esetleges bezárásával nem ért egyet, melyet azonban politikai haszonszerzésre alkalmas köntösbe öltöztetett. A közvélemény előtt ugyanis mindig népszerűbb az a politikus, aki a rossz hírek felvállalása helyett inkább populista könnyítésekről beszél. Miközben a járványhelyzet rosszabbodásáért felelősséget nem vállal.

 

„Nagyon szerencsétlen nyilatkozatnak tartom Sulík szavait. Észrevettük a krízisstábon, és nagyon negatívan értékeljük. Ha nem leszünk egységesek, elveszítjük a járvánnyal vívott háborút.”

 

 hirdetes_810x300  

– fogalmazott Marek Krajčí.

 

A kormányfő is rosszallóan reagált minisztere öncélú megjegyzésire. Igor Matovič közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy

 

„nagyon bántja, hogy vannak emberek, akik a rendkívül súlyos helyzetben sem képesek felelős politikusként viselkedni.“

 

 

 

A krízisstáb által elfogadott és eddig ismert intézkedéseiről itt írtunk bővebben. A krízisstáb mai üléséről annak befejeztével szintén beszámolunk olvasóinknak.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!