Nyitókép: teraz.sk

 

A hétvégén az ország északi, keleti és középső járásaiban (és a Dunaszerdahelyiben) ismét tesztelik az országot. Az antigén alapú COVID-19 tesztelés második körével kapcsolatban mintegy 3000 mintavételi pontot alakítanak ki, tájékoztatott Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter.

 

Mint elmondta, céljuk, hogy minél több helyen megtartsák az első körben is dolgozó csapatokat.

 

„A helyi parancsnokok már kapcsolatba léptek ezekkel a csapatokkal, és úgy néz ki, hogy 85 százalékban ismét ugyanazok fognak dolgozni,”

 

 hirdetes_810x300  

– mondta Naď.

 

Az önkormányzatok érdekvédelmi szervezeteinek kérésével kapcsolatban, hogy a kormány és a hadsereg, mint akik az operációt felügyelik, vállaljanak át bizonyos feladatokat az önkormányzatoktól, például a személyek feltöltését ott, ahol hiány van, a miniszter úgy reagált, hogy folyik ez ügyben az egyeztetés.

 

„A legfontosabb, hogy az első körben felállt csapatok megmaradjanak. Ezt követően adunk lehetőséget az önkormányzatoknak, hogy feltöltsék a helyeket, hiszen eddig azt hangoztatták, hogy ez érdekük, mivel ők ismerik legjobban a saját környezetüket. Tehát először a polgármestereknek kell megválaszolniuk a kérdést, hogy van-e elég emberük vagy sincs. Ezt követően tudjuk feltölteni az állományt az adatbázisunkból,”

 

– mondta.

 

Naď szerint zajlik a segédeszközök bebiztosítása is.

 

„Főleg gumikesztyűkre van szükség,“

 

árulta el.

 

A certifikátumokkal (igazolásokkal) kapcsolatban azt válaszolta, hogy már nyomoznak azok hamisítói ellen. Amennyiben valaki elveszítette a saját certifikátumát, két lehetősége van. Vagy elmegy PCR tesztre, melyet meg kell fizetnie, vagy a második körig otthoni karanténban marad, majd hétvégén meglátogatja valamelyik mintavételi pontot.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!