Nyitókép: hnonline.sk

 

Ján Mikas országos tisztifőorvos szerint az iskolák újranyitása – ami a felsőtagozatokat és középiskolákat érinti – egyelőre nem jöhet szóba. A tiszti főorvos erről a Központi Válságstáb hétfői ülése előtt beszélt a sajtónak. Szavait megerősítette Marek Krajčí egészségügyi miniszter is, aki szerint az iskolák kinyitását más intézkedések szigorításával kellene megfizetni.

 

„Jelenleg egy hajón vagyunk és a kapitány igyekszik a lehető legjobban kormányozni ezt a hajót”

 

mondta Krajčí.

 

„Ha a helyzet jelentős mértékben javulna, utána beszélhetünk arról a Központi Válságstábon, hogy feloldjuk-e valamely részét vagy sem”

 

 hirdetes_810x300  

mondta Mikas, aki szerint egyelőre élnek azok a kivételek, amelyeket az oktatásügyi minisztérium helyezett kilátásba.

 

Eszerint hétfőtől ismét látogathatják az iskolát a szociálisan hátrányos helyzetű gyerekek – kisebb csoportokban az alapiskolákon és középiskolákban is. Szintén hétfőtől újraindul az iskolai oktatás a speciális középiskolákban, szaktanintézetekben.

 

A felsőtagozatos diákok október 26-tól – egyelőre – november 27-ig távoktatásban tanulnak. Szintén otthonról tanulnak a középiskolások. A főiskolásoknak a téli szemeszter végéig kell távúton tanulniuk. Kivételt csak az óvodások és alsótagozatosok kaptak. Ők ma is látogathatják az oktatási intézményeket.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.