Nyitókép: TASR/Pavel Neubauer

 

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter és Martin Klus (SaS) külügyi államtitkár is megerősítette, hogy támogatni fogják azt az iskolanyitási tervezetet, amit Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter mutat be a központi válságstáb mai ülésén.

 

Arra a kérdésre, hogy miként tekintenek Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügyi miniszter azon kijelentésére, miszerint az iskolák megnyitásával rosszabbodni fog a járványügyi helyzet, Klus azt válaszolta, hogy a tervet alaposan át kell beszélni, Sulík pedig duzzogást vélt felfedezni a terv kétségbe vonása mögött.

 

 hirdetes_810x300  

„Elkészítettük a járványellenes tervet, de akörül is folyamatosan ment a cirkusz, most meg ez. Ha valaki valamit nem akar elfogadni, akkor folyamatosan okot fog keresni a visszautasítására. Nekünk viszont felelősségteljesen kell viselkednünk. Nem hagyhatjuk ilyen hosszú ideig a gyerekeket otthon, hiszen ennek öt-tíz év múlva meglesz a böjtje”

 

– hangsúlyozta Sulík.

 

Krajčí: Az iskolák kinyitásakor biztosan romlik majd a járványügyi helyzet

 

Gröhling terve szerint hétvégén pilótatesztelés kezdődne, amibe elsősorban az ország nyugati részén vonnának be néhány tucat iskolát. Ezeket az iskolákat a hétvége folyamán letesztelnék, majd megfigyelnék, miként működik az egész, így januárban már gond nélkül meg tudnák szervezni a tesztelést.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!