Nyitókép forrása: webnoviny.sk

 

A lockdown továbbra is az egyik olyan járványkezelési lehetőség, amit szükség esetén Szlovákia kénytelen lesz elfogadni – jelentette ki a kormány hétfői ülését követően Marek Krajčí (OĽANO) egészségügyi miniszter. Elmondása szerint az, hogy a lockdown még karácsony előtt jön, vagy csak utána, az megállapodás kérdésre.

 

„Én azt hiszem, hogy már rég túleshettünk volna egy lockdownon, egy olyan időszakban, amikor a legkisebb gazdasági kárt okozza”

 

mondta Karjčí. Egyelőre kérdéses, hogy valóban szükség lesz-e lockdownra. A miniszter szerint folyamatosan figyelik az adatokat, de lehetetlen megjósolni, milyen irányt vesznek az események. Elismételte, hogy az egyetlen dolog, amely lehetővé tehetné az emberek számára, hogy az ünnepek alkalmával meglátogathassák egymást, az az antigéntesztelés. Elmondása szerint, antigétesztekből továbbra is van elég (cca. egymillió darab).

 

 hirdetes_810x300  

Az Igor Matovič kormányfő által vasárnap este megemlített, iskolai mintavételi megoldás (az osztályok közös mintákat adnának le) Krajčí szerint nem rossz javaslat, mert kezelhető mennyiségű mintával jár.

 

Elmondta, hogy a koronavírus elleni vakcinázás önkéntes lesz, a minisztérium pedig minden szükséges és hiteles információt a lakosság rendelkezésére fog bocsátani, hogy felelősen dönthessenek az oltásról.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!