Nyitókép: DenníkN

 

2021. január 1-től megemelik a Covid osztályokon dolgozó egészségügyi dolgozók bérét. Az anyagi juttatás rendkívüli pótlékként azonnali hatállyal lép életbe, mégpedig az eddigi 0,7 euró/óra összegű anyagi kiegészítés tízszeresére növelésével, 7 euró/órára.

 

A döntést röviddel éjfél előtt Igor Matovič kormányfő jelentette be Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügyi miniszterrel való egyeztetés után.

 

A rendkívüli bérkiegészítés vonatkozik a kórházak Covid-osztályainak minden egészségügyi dolgozójára, függetlenül attól, hogy orvosról, ápolóról, nővérről, betegszállítóról, takarítónőről van-e szó.

 hirdetes_810x300  

 

„Mindenki ugyanolyan összegű bérkiegészítést kap. A kórház ugyanúgy a gazdasági mobilizálás alanya. A megemelt összeg addig marad érvényben, amíg a Covid miatt kórházban fekvő szlovákiai betegek száma nem csökken 1000 fő alá“

 

– magyarázta a kormányfő.

 

Igor Matovič a döntést azzal magyarázta, hogy senki más nem érdemel most nagyobb támogatást tőlünk, mint napjaink ezen hősei.

 

„Naponta halnak meg kezeik között könnyelműségünk és önzőségünk áldozatai…ők pedig a teljes kimerülés ellenére küzdenek az egészségünkért és az életünkért. Tudom, hogy a pénzügyi segítség most a legkevésbé fontos számukra, de ennek ellenére hiszem, hogy ez a helyes “

 

– hangsúlyozta Matovič, aki egyúttal köszönetet mondott minden állampolgárnak, aki tiszteli az egészségügyi dolgozók rendkívüli teljesítményét a Covid-osztályokon.

 

„A legeslegjobban akkor tudjuk segíteni őket, ha aprólékosan betartjuk az összes járványügyi intézkedést“

 

– zárta a kormányfő.

 

✅ MIMORIADNY PRÍPLATOK za prácu na Covid oddeleniach OD DNEŠNEJ POLNOCI

Po vzájomnej dohode s ministrom zdravotníctva…

Közzétette: Igor Matovic – 2020. december 31., csütörtök

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 14 olvasónak tetszik ez a cikk.