Nyitókép: TASR

 

Az elkövetkezendő három napban feljelentést tesz a parlamenten kívüli Hlas-SD párt Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő és a kormány tagjai ellen – közölte keddi sajtótájékoztatóján Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke.

 

A párt hatalommal való visszaéléssel és veszélyes fertőző betegség terjesztésével gyanúsítja a kormány tagjait. Pellegrini szerint a kormányfő nem tartja tiszteletben és megváltoztatja más szervek ajánlásait, amivel törvényt sért, egyben akadályozza a köztisztviselők munkáját.

 

 hirdetes_810x300  

A hatalommal való visszaélést Pellegrini azzal hozta összefüggésbe, miszerint a síközpontokat azért nyitották meg, hogy abból Boris Kollár (Sme rodina) házelnök profitálni tudjon. Egyúttal azzal is gyanúsítja a kormány tagjait, hogy szándékosan módosították a rendelkezéseket azoknak az embereknek a javára, akiknek a boltjai nyitva lehetnek.

 

A Hlas-SD párt szerint a kormánytagok bűntényt követtek el azzal, hogy veszélyes fertőző betegséget terjesztettek a parlamentben. Pellegrini szerint a fő veszélyforrás Štefan Holý (Sme rodina) jogalkotásért felelős miniszterelnök-helyettes volt, aki Nagy-Britanniából hazatérve nem adott elégséges választ arra, hogy betartotta-e az óvintézkedéseket és teszteltette-e magát COVID-19-re.

 

Pellegrini felrótta, hogy a kormányfő és a kormány tagjai nem reagálnak az összeomlás szélén álló kórházakkal, a kórházban kezelt covidos páciensek növekvő számával, illetve a nyitrai helyzettel kapcsolatban. Pellegrini azt is kritizálta, hogy nem ül össze a központi válságstáb. Véleménye szerint Matovič nem beszélheti ki magát sem Richard Sulíkra, sem a kormány más tagjaira.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!