Nyitókép: Reprofoto (fb-live)

 

Frissítve: 11.21 Holnap összeül a pandémiabizottság, hogy áttekintsék a Covid-automata potenciális szigorítását, jelentette ki a kormányülés előtt Marek Krajčí egészségügyi miniszter.

 

A kormány mai ülésén áttekintik a jóval fertőzőbb angliai mutáció következményeit a szlovákiai járványhelyzetre.

 

„Én magam soha nem voltam a teljes gazdasági lezárás támogatója, de a jelenlegi helyzetre a szakértőkkel együtt kell megoldást találnunk. A jelenlegi lockdown nem elégésges. A kórházakban fekvő betegek száma nem csökken. Ez a növekedés nem ugrásszerű, de már régóta tart”

 

 hirdetes_810x300  

– fogalmazott a miniszter.

 

Koronavírus Szlovákiában: 69 halott, 2 290 PCR tesztelés, 444 új vírusfertőzött

 

A további szigorítások részeként SMS alapú helymeghatározással szigoríthatják az emberek mozgását. A rendőrség vagy az illetékes hivatal SMS-ben tartaná szemmel az adott személyeket, akiknek így kellene jelezniük, hogy pontosan hol tartózkodnak.

 

 „Az emberek elküldik az SMS-t a kijárási tilalomra vonatkozó adott kivételre vonatkozóan. A központ megadja az engedélyt egy válaszüzenetben, melyre szüksége lesz otthona elhagyásához ezzel kapcsolatban”

 

– magyarázta a miniszter.

 

A várható intézkedés részleteiről még egyeztetnek a szakértők.

 

Krajčí azzal indokolta a további szigorítás  szükségességét, hogy rekordmennyiségű, 3 655 beteg fekszik a kórházakban, és a helyzet minden intézkedés dacára nagyon súlyossá kezd válni.

 

Továbbra is rossz a covid-helyzet a Dunaszerdahelyi járásban – Sajnos az emberek is nagyban hozzájárulnak

 

135 ezer személy van eddig beoltva. A vakcinázás terén is újabb kormányrendelet várható, mely módosításokat tartalmazhat a kritikai infrastruktúrákban dolgozókra vonatkozóan. Egyelőre meg nem erősített hírek szerint ez azt jelentheti, hogy a nem kritikai infrastruktúrába tartozó, fiatalabb korosztály is hamarább sorra kerülhet.

 

Roman Mikulec belügyminiszter a kormány ülését követően újságírói kérdésekre úgy fogalmazott, hogy minden az emberek fegyelmezettségén és kozzáállásán függ.

 

„Ha valaki azt hisz mosollyal az arcán, hogy átveri a rendőröket, ha annak örül, hogy kikerüli az intézkedéseket, vagy úgy gondolja, hogy majd jól keresztbetesz a kormánynak, mert hogy jön mégis ahhoz bárki, hogy őt bármiben is korlátozza, akkor nagyon téved”

 

– mondta a miniszter.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.