Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Ján Mikas tiszti főorvos szerint a jelenleg hatályos járványellenes intézkedések elegendőek lehetnek, de csak ha az emberek betartják őket. Úgy véli, hogy inkább a korlátozások betartására és betartatására kellene helyezni a hangsúlyt, mielőtt keményebb lockdown léptetnének érvénybe a döntéshozók. Mikas ezt a pandémiabizottság keddi ülése előtt nyilatkozta a sajtónak – ezen az ülésen a veszélyhelyzet és a kijárási tilalom meghosszabbítása, valamint a covid-automata bevezetése lesz a fő téma.

 

„Megértem, hogy az emberek már elfáradtak és frusztráltak, és a tesztelésekkel együtt emlegetett esetleges enyhítésekkel kapcsolatban is nagyobbak voltak az elvárások, de a járványhelyzet továbbra is súlyos”

 

mondta, kiemelve a kórházakban ápolt és az intenzív ellátásra szoruló fertőzöttek számának emelkedését,.

 

Szerinte a jelenlegi rendelkezések határozottabb betartatása, keményebb bírságok kiszabása is téma lesz a járványügyi bizottságon, valószínűleg szóba került a korábban már belengetett SMS-eken keresztüli ellenőrzőrendszer.

 hirdetes_810x300  

 

„Nem ismerem a részleteket, tárgyalni fogunk róla, de továbbra is az a véleményem, hogy ha betartjuk a jelenlegi korlátozásokat nincs szükség újabb szigorításokra”

 

mondta.

 

Az SMS-es ellenőrzéssel kapcsolatban Richard Sulík (SaS) azt nyilatkozta, hogy az szerinte a gyakorlatban megvalósíthatatlan. Sulík várhatóan meg akarja nyitni a covid-automata kapcsán az előírt tesztelések kérdését is, jelenlegi formájában a covid-automata minden járást fekete veszélyességi szintbe sorol, ahol pár kivételtől eltekintve mindenhez negatív tesztre van szükség, ha el akarjuk hagyni az otthonunkat.

 

Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter a tiszti főorvoshoz hasonlóan szintén a rendelkezések betartásának fontosságát hangsúlyozta, elmondása szerint a tapasztalat gyakran azt mutatja, hogy egyesek figyelmen kívül hagyják a szabályokat. Azt elutasította, hogy elégtelen lett volna a hatóságok eddigi ellenőrzése.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!