Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter a kormány szerdai ülése előtt a sajtónak azt nyilatkozta, hogy a határellenőrzések újbóli bevezetése mellett fog érvelni.

 

Sulík most azzal érvel, hogy a határellenőrzések elmulasztása miatt „jutott be az országba a brit mutáció, és most emiatt jut be a dél-afrikai variáns is”.

 

Azt elismerte, hogy logisztikai szempontból elképesztően igényes feladatról van szó, szerinte be kellene vezetni az házi „e-karantént”, vagyis az elektronikus karanténellenőrző rendszer, de hatósági karantén bevezetését csak akkor javasolna, ha a házit megszegnék.

 

 hirdetes_810x300  

Martin Klus (szintén SaS) külügyi államtitkár szerint mivel a környező országokban szigorítanak a beutazókkal szemben, Szlovákiának is meg kéne fontolnia beutazási korlátozásokat.

 

Andrej Doležal (Sme rodina) közlekedési miniszter elképzelhetőnek tartja a légiforgalom korlátozását is, megjegyezte, hogy az elmúlt időszakban több mint 5000 ember utazott be csak Nagy-Britanniából.

 

Veronika Remišová (Za ľudí) informatizációért és beruházásokért felelős miniszterelnök-helyettes szerint a legfontosabb kérdés, hogy legyen-e hatósági karantén a külföldről érkezők számára a házi karantén helyett.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!