Nyitókép: teraz.sk

 

Az OĽaNO vasárnap este közölt sajtóhíre szerint továbbra sincs megegyezés a kormányválságot illetően a koalíción belül.

 

A legerősebb kormánypárt elnézést kér saját felelősségéért a kormányválság miatt és ellenzi az előrehozott választásokat. Matúš Bystriansky szóvivő szerint a tárgyalások tovább folytatódnak, a problémára azonban egyelőre nem sikerült megoldást találni. Hétfőn, március 15-én összeül az OĽANO parlamenti frakciója abból a célból, hogy megőrizzék a parlament működőképességét.

 

„Az OĽANO ellenzi az előrehozott választásokat. Alázattal viseltetünk a választók akarata iránt, akik Szlovákia korrupciótól való megtisztítását és a hatalommal való visszaélések megszüntetését követelték. Ilyen helyzetben az előrehozott választások csak a jognélküliség időszakának visszatérését és a maffiakormány visszaszivárgását jelentenék,”

 

 hirdetes_810x300  

fogalmaznak.

 

Az OĽANO ugyanakkor tudatosítja saját felelősségét a kormányválságban, amiért elnézést kér választóitól.

 

„Meggyőződésünk, hogy a mostani válság nem szabad, hogy előrehozott választásokhoz vezessen. Meg kell találnunk a koalíción belüli együttműködés javítását,“

 

– tette hozzá Bystriansky.

 

A mozgalom továbbra is a kormányprogram megvalósítására öszpontosít.

 

„Nagyra értékeljük azt az erős mandátumot, amivel az OĽANO-t és az egész kormányt felvértezték az ország maffianizálódásának rendezésére, melyet Robert Fico és Peter Pellegrini kormánya okozott,”

 

zárták.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.