Nyitókép: reprofotó/Facebook

 

Eduard Heger kormányfő mai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy hárommillió euróval támogatják a családom belüli erőszak áldozatai számára kialakított válságközpontokat. A pénzt a miniszterelnöki tartalékból fogják kifizetni, és elsősorban azoknak a nőknek a megsegítésére fogják felhasználni, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.

 

Heger kritikával illette elődeit, Robert Ficot és Peter Pellegrinit, amiért a miniszterelnöki tartalékból jachtklubokat és újságokat támogattak.

 

 hirdetes_810x300  

Milan Krajniak munka-, család- és szociálisügyi miniszter szerint ennek a segítségnek köszönhetően egy évre sikerül stabilizálni a biztonságos női otthonok működését, amelyeknek jelenleg anyagi kieséseik vannak a norvég alapból.

 

A pénzügyi juttatásra minden olyan szervezetnek jogosultsága lesz, amelyik bántalmazott nőknek és gyeremekeknek segít. Zuzana Brixová, a munkaügyi minisztérium nemek közötti egyenlőségével foglalkozó részlegének igazgatója szerint egy ideiglenes megoldásról van szó addig, amíg a tárca nem biztostíja be a biztonságos női otthonok rendszeres támogatását.

 

A juttatás kérvényezésével kapcsolatos részleteket a kormány honlapján teszik közzé. A juttatást lakhatási szolgáltatásért (370 euró/ügyfél egy hónapra) és tanácsadói szolgáltatásért (10 euró/óra egy ügyfélre) fogják kifizetni.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.