Nyitókép: TASR/reprofotó

 

Eduard Heger (OĽANO) kormányfő nem tart attól, hogy szétesik a Za ľudí és veszélybe kerül a koalíció. Elmondása szerint a kormánynak szilárdnak kell maradnia, mert nagy kihívások előtt áll, ezért reméli, hogy a helyzet megoldódik.

 

A kormányfő azzal kapcsolatban nem akart nyilatkozni, elképzelhetőnek tartja-e, hogy a koalíció külön tárgyaljon a Za ľudí két szárnyával. Heger tájékoztatása szerint Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes és Mária Kolíková igazságügyi miniszter is biztosította őt arról, hogy a Za ľudí a koalíció tagja marad.

 

 hirdetes_810x300  

„Ismerem a Za ľudí parlamenti képviselőit, rendszeresen járok a frakció üléseire. Olyan emberek, akik jót akarnak az országnak, mert Szlovákiára jó dolgok várnak. Továbbra is nagy kihívások előtt állunk, ezért erős koalícióra van szükségem“

 

– mondta Heger a szerdai kormányülés után. Szerinte nem reális, hogy szétesik a Za ľudí, és attól sem tart, hogy ez felborítaná a kormánykoalíciót.

 

A Za ľudí több tagja rendkívüli kongresszus összehívását szorgalmazza. A keddi (június 1.) elnökségi ülés után a Kolíková körül csoportosuló szárny megvonta a bizalmat Veronika Remišová pártelnöktől, és egy frakció vagy platform létrehozásáról beszélt a párton belül, amely a koalíciós tanácskozásokon is részt venne. Remišová szerint a Kolíková körül kialakult szárny „háborút robbantottak ki a pártban”, és a „harc a régiókban is megkezdődött”, és az egészet puccsista módszernek nevezte.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.