Nyitókép: Körkép.sk

 

Hétfőtől, július 5-től a szlovák rendőrség intenzívebb ellenőrzéseket vezet be a Szlovákiába való belépésnél.

 

„Az ellenőrzések egyes vonatszerelvényekre is kiterjednek. A teherforgalom kivételt kap az ellenőrzések alól. Néhány kisebb, kevésbé forgalmas határátkelőhelyet bezárunk“

 

– tájékoztatott Denisa Bárdyová, a szlovák rendőrség országos szóvivője. Az ellenőrzések a repülőtereket is érintik majd.

 

 hirdetes_810x300  

Az állami szervek az előiírt járványügyi intézkedések betartását és az e-Hranica-n való regisztráció kötelezettségét fogják ellenőrizni. Figyelik majd a karantén-kötelezettségek betartását is.

 

Bárdyová arra kéri a polgárokat, hogy az országba való belépés előtt ellenőrizzék az okmányaikat, igazolásaikat, illetve mobiltelefonjaikat, hogy megvan-e a minden szükséges digitális igazolás (covid-pass, illetve covid-útlevél).

„A rendőrség felkészült az uniós COVID igazolványok digitális ellenőrzésére a mobiltelefonokon keresztül“

 

– nyilatkozta a rendőrségi szóvivő. Az ellenőrzés szükség esetén a katonasággal és a vámhivatal munkatársaival együtt történik.

A szigorúbb ellenőrzések oka a járványügyi helyzet alakulása. Szlovákia szeretné elejét venni a delta-variáns behurcolásának, megelőzve az őszi hullámot, vagy legalábbis minél jobban csökkenteni annak súlyosságát.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.