Nyitókép: TASR

 

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség Peter Kažimír, a Szlovák Nemzeti Bank igazgatójának kihallgatását tervezi a Vámszedő-ügyben.

 

A noviny.sk információi szerint a Vámszedő-ügyben Albín Kotian, a pénzügyminisztérium szolgálati irodájának egykori titkára tett tanúvallomást. Kotiant sem Michal Suchoba, sem František Imrecze nem említette vallomásában.

 

 hirdetes_810x300  

A noviny.sk szerint a nyomozó azért hívta be Kotiant, hogy választ adjon azokra az összefüggésekre, amelyek a pénzügyi tárcánál betöltött pozíciójával állnak összefüggésben.

 

A nyomozó azonosítani szeretné a Pénzügyőrség számára vásárolt információs technológia, a virtuális e-pénztár, illetve az Aladin-rendszer korrupciós ügyét. Ezekben az ügyekben pedig Peter Pellegrini (Hlas-SD) és Peter Kažimír is gyanúsítottként szerepel.

 

Peter Kažimírnak, a Szlovák Nemzeti Bank igazgatójának és egykori pénzügyminiszternek a Vámszedő-ügyben kell vallomást tennie, melynek kapcsán František Imrecze, a Pénzügyőrség volt vezetője azt vallotta, hogy 150 ezer eurós kenőpénzt adtak Kažimírnak azért, hogy politikai körökben támogatást szerezzen e-pénztár információs rendszer megvásárlásához.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.