Nyitókép: unsplash.com

 

Az elkövetkezendő hét napban ismét lehetőség lesz a regisztráció nélküli koronavírus elleni oltásra. A felnőttek mellett a gyerekek is várakozás nélkül oltakozhatnak. Az oltást az összes, Szlovákiában elérhető vakcinával végzik – tájékoztatott Zuzana Eliášová, az egészségügyi tárca szóvivője.

 

A regisztráció nélküli oltás minden kerületben működik. Az egészségügyi tárca honlapján elérhető az a lista, amelyben szerepelnek a regisztráció nélküli oltás helyszínei és időpontjai.

 

 hirdetes_810x300  

„Az egydózisú Janssen vakcinával az elkövetkezendő héten azok a személyek oltakozhatnak, akik részt vesznek az igáslovak gyetvai fuvaros versenyén. Az érdeklődőknek a két ünnepnapon, augusztus 29-én és szeptember 1-jén is elérhető lesz az oltás“

 

– pontosított Eliášová.

 

Szeptember 1-jén a 12 és 16 év közötti érdeklődőknek a pozsonyi Malomvölgy Rendelőintézetben (8.00-tól 16.00-ig), Léván (AGEL kórházban 9.00 órától 10.00 óráig), Késmárkon (AGEL kórházban 10.00 órától 12.00 óráig), az alsóárvai kórházban (7.30-tól 12.00-ig), a Zsolnai Egyetemi Kórház és Rendelőintézetben (16.00-tól 18.15-ig), illetve a korompai AGEL kórházban (10.00-től 12.00-ig) lesz lehetőségük az oltás beadatására. A fiatalokat a Pfizer/BioNTech vállalat vakcinájával oltják.

 

A regisztráció nélküli oltás szeptember 1-jén, szerdán a felnőttek számára is elérhető lesz. A Pfizer-vakcinával a Nyitrai, Kassai, Eperjesi és a Pozsonyi kerületben is fognak oltani. Az érdeklődőknek elég a személyi igazolványukat és az egészségbiztosítási kártyájukat magukkal hozni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!