Nyitókép forrása: MTI/Balázs Attila

 

A Focus közvéleménykutató ügynökség Markíza televíziónak készített friss felmérése szerint a beoltatlan lakosok alig töredéke tervezi felvenni a koronavírus elleni oltást. Annak ellenére, hogy Szlovákiában is hétről hétre romlik a járványhelyzet. Az egészségügyi rendszer szakítószilárdsága határán mozog, a kórházban ápoltak száma pedig már meghaladja a 3000-et. Ennek ellenére alig néhány százzal emelkedik naponta a beoltottak száma.

 

A Focus ügynökség azt kérdezte meg a beoltatlanoktól, hogy tervezik a közeljövőben felvenni a koronavírus elleni oltást.

 

Az eredmény szerint alig négy százalékuk válaszolt igennel, de az igennel válaszolók egyike sem volt 45 évnél idősebb. A megkérdezett oltatlanok 66 százaléka elutasítja a vakcinát, 30 százalék pedig továbbra is csak mérlegeli az oltás felvételét.

 

 hirdetes_810x300  
Forrás: Markíza.sk

 

 

A Focus a beoltottak esetében is vizsgálódott, arra kérdezett rá, hogy fontolóra veszik-e a harmadik oltás felvételét. A korcsoportos eredménye szerint a 65 év felettiek több fele igennel válaszolt. A legkevesebb igen válaszadó (40 százalék) a 25-34 évesek esetében volt. A legtöbb határozott elutasító „nem” válasz a 18-24 éves korosztály tagjaitól érkezett (30,3 százalék).

 

Forrás: Markíza.sk

 

tvnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.