Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

A szlovákiai egészségügyi dolgozók olyan szituációkat élnek át, amelyek elfogadhatatlanok – nyilatkozta kedden a pozsonyi Egyetemi kórházban tett látogatása után Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter. Mint mondta, néhány dolog „elképzelhetetlen” számára.

 

„Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki gondoskodnak a betegeinkről, legyenek orvosok vagy nővérek a kórházakban, rendelőkben, a mentőszolgálatok dolgozói, járványügyi szakértők, laboránsok; és mindenkinek, aki nap mint nap harcolunk az egészségügyi rendszer működésének megőrzéséért és azért, hogy az egészségügyünk újra fellélegezhessen, ahogy az egész ország is”

 

mondta a tárcavezető, aki a lockdown-nal kapcsolatos kérdésekre nem válaszolt, ahogy a koalíciós tanácson történt egyezségekről sem informált.

 

Roland Schaller, a kórház igazgatója az államfő és az egészségügyi miniszter látogatása után elmondta, hogy értékelik a támogatást. Emlékeztetett, hogy a kórház személyzetét anyák és családfenntartók alkotják, akiknek a saját családjukról is gondoskodniuk kell. Megköszönte ezért a munkájukat.

 hirdetes_810x300  

 

teraz.sk

Megosztás:
Címkék: koronavírus

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!