Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Martin Meissner

 

Németországban hétfőn a hétnapos incidenciaszint elérte 150 főt, vagy is 100 ezer lakosra 150 koronavírus-fertőzött jutott egy hét átlagában. A mutató meredek emelkedése a vártnál keményebb negyedik hullámot jósol – miközben folynak a tárgyalások az új kormány megalakításáról.

 

A százezer főre jutó fertőzöttek száma egy hete még 110 volt, mára 154,8-ra ugrott meg. Angela Merkel leköszönő német kancellár „gyors” járványintézkedéseket sürgetett az „aggodalmat keltő trend” feltartóztatása ellen. Hangsúlyozta, hogy Németország az intézkedésekkel nem várhat addig, amíg létrejön az új kormány.

 

Németországban a teljesen beoltott lakosság aránya 66,7 százalék, a beoltatlanok viszont csak alig a negyede (23 százaléka) veszi fontolóra az oltás felvételét.

 

 hirdetes_810x300  

Közben az egészségügyi dolgozók arról beszélnek, hogy egyre többen kerülnek koronavírus miatt kórházba, és a súlyos lefolyással küzdők csaknem mindegyike beoltatlan. Merkel ennek ellenére védelmébe vette az oltás önkéntes jellegét, helytelenítette ugyanakkor, hogy 3 millió 60 év feletti német állampolgár elutasítja az oltást.

 

A német kancellári poszt várományosa, a szocdem Olaf Scholz (a jelenlegi Merkel-kormány pénzügyminisztere) vasárnap arról beszélt, hogy Németországnak mindent meg kell tennie, hogy ellenőrzése alatt tartsa a járványt, ugyanakkor kikötötte, hogy egy olyan országban, ahol a lakosság többsége be van oltva, nem lehet szigorú korlátozásokat vagy lockdownt bevezetni.

 

Hétfőn a német hatóságok 9658 új koronavírusos esetet regisztráltak, és az elmúlt nap 23 fővel nőtt a halálos áldozatok száma.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!