Nyitókép: SITA/Marek Mrviš

 

December 12-től, vasárnaptól új menetrend szerint közlekednek a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) vonatai. A ZSSK több változást vezet be, köztük jobb összeköttetést a Kassa–Budapest vonalon – tájékoztatott Ivan Rudolf, a közlekedésügyi minisztérium kommunikációs részlegének igazgatója.

 

Elmondása szerint a belföldi közlekedésben elsősorban a Pozsonyból Kassára utazók érzik meg a változásokat, ugyanis újonnan a vonatok nem közvetlenül fognak közlekedni ezen a vonalon, hanem önállón a Pozsony–Besztercebánya és a Zólyom–Kassa vonalon.

 

 hirdetes_810x300  

A módosítás célja az volt, hogy a Tótmegyer (Palárikovo) és Zsarnóca (Žarnovica) közötti késést ne vigyék át napi szinten a Zólyom és Kassa között utazókra. A ZSSK szerelvényeinek esetleges késéséről vagy eltérítéséről folyamatosan tájékoztatni fognak a weboldalon, illetve a közösségi oldalakon, hogy az utasok idejében információhoz jussanak.

 

Az államközi járatokat illetően jelentősen javulni fog a Kassa–Miskolc–Budapest közötti összeköttetés, ugyanis az eddigi két EC vonat helyett most hét fog közlekedni – reggel 6.01 és 18.01 között kétóránként.

 

Rudolf arra is felhívta a figyelmet, hogy az Alpokba közlekedő attraktív turisztikai összeköttetés továbbra is megmarad. A Pozsonyligetfalu–Mürzzuschlag vonalon közlekedő vonat újabb megállóhelyekkel bővül Semmeringben és Spital am Semmeringben, ahonnan közvetlen belépés van a stuhlecki és a zauberbergi síközpontokba.

 

Az új menetrend elérhető ITT.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!