Nyitókép: Jana Birošová/SITA

 

A három legfőbb közjogi méltóság a családja körében fogja tölteni az ünnepeket, de a kormány többi tagja is hasonló karácsonyozásra készül.

 

Zuzana Čaputová államfő „úgy, ahogy mindig, a legközelebbi hozzátartozói körében“ fogja ünnepelni a karácsonyt. Bízik benne, hogy az ünnepek mindenkinek lehetővé teszik az erőgyűjtést, az elcsendesedést és szükséges nyugalom megtalálását ahhoz, hogy a jelenlegi nehéz időszakban is képesek legyünk reménnyel tekinteni a következő évbe.

 

 hirdetes_810x300  

Boris Kollár (Sme rodina) házelnöknek klasszikus karácsonya lesz ponttyal, ostyával, mézzel, fokhagymával és almaszeleteléssel.

 

„Igyekszem a legközelebbi családom körében ünnepelni – a testvérem feleségével, a gyerekekkel és az édesanyámmal, akikhez fokozatosan a többi gyerek is csatlakozik“

 

– mondta Kollár, aki azt is hozzátette, karácsonykor a zokni, a papucs, a pizsama és egy jó könyv is nagy örömet tud neki okozni.

 

Eduard Heger (OĽaNO) a családjával és az édesanyjával tölti az ünnepeket. Szenteste a Heger család a hagyományokhoz híven szentmisén vesz részt, majd a mise végeztével ajándékokat bontanak, mivel a gyerekek nem bírnák ki a vacsorát ajándékbontásra várva.

 

„Általában karácsonykor nálunk van az édesanyám, idén is szeretnénk, de meglátjuk, hogy a járványhelyzet szempontjából milyenek lesznek a feltételek“

 

– mondta a kormányfő.

 

Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter szereti a jó sok finomsággal megrakott asztalt. Mint mondta, ezt a szokást a felesége keletről hozta magával. Az OĽaNO elnöke azt is elárulta, hogy nem kedveli a hagyományos fokhagymaevést.

 

„Kicsit kegyetlen, de káposztalevessel kell „leöblíteni“, hogy ne lehessen érezni“

 

– jegyezte meg Matovič.

 

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter idén a családja körében fogja tölteni a karácsonyt. Elmondása szerint a karácsonyfa-állítás tartozik a kedvenc tradíciói közé. Ami a karácsonyi menüt illeti, annyit elárult, hogy pontyot nem esznek, de a krumplisaláta nem fog hiányozni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!