Nyitókép: rtvs (reprofoto)

 

„Ha bebizonyosodik, hogy az omikron vírusvariáns nem tölti meg annyira a kórházakat, mint a korábbi vírusvariánsok, akkor fokozatosan feloldhatjuk a járványügyi intézkedéseket és elkezdhetünk visszatérni a normális életbe” – nyilatkozta Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes a közmédia 5 perc múlva 12 című politikai vitaműsorában.

 

Magyarázatában hozzáfűzte, hogy a koronavírussal kapcsolatos eddigi szigorítások is azt a célt szolgálták, hogy megelőzzék azt, hogy a kórházak teljesen megteljenek betegekkel.

 

 hirdetes_810x300  

 

A politikus elmondta, senki sem szorgalmazza azt, hogy a gyerekeknek kötelezővé tegyék a védőoltást. Ellenben emlékeztetett arra, hogy épp az előző, Peter Pellegrini (Hlas-SD) vezette, Smer– SNS–Most-Híd kormány szavazta meg azt az intézkedést, hogy az oltatlan gyerekek ne mehessenek óvodába.

 

Remišová a műsorban az orosz-ukrán helyzettel kapcsolatban elmondta azt is, hogy nem lát problémát abban, hogy szükség esetén szövetséges NATO-katonák érzekkezen Szlovákiába.

 

 „A NATO tagjai vagyunk. Szabadon döntöttünk arról, hogy belépjünk ebbe a védelmi szövetségbe“

 

mutatott rá a politikus, elmondva, hogy a NATO védelmet nyújt tagjainak.

 

Arra a kérdésre, hogy mi a kormány pozíciója arra vonatkozóan, hogy esetlegesen amerikai katonák érkezzenek Kelet-Szlovákiába, azt válaszolta, hogy nem lát ebben problémát.

 

„Ha szükség lesz megerősíteni a védelmi képességeinket, akkor nem látok ebben semmilyen problémát“

 

jelentette ki.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.