Nyitókép: rtvs

 

Eduard Heger (OLaNO) szlovák kormányfő csütörtökön röviddel dél után közösségi oldalán tett közzé állásfoglalást a szerda este, Robert Fico kiadatását célzó sikertelen parlamenti szavazás kapcsán. A miniszterelnök kiemelte, hogy a történtek ellenére nem adják fel, és hogy nem mond le funkciójáról.

 

Heger kijelentette, hogy két (most már csak volt) képviselőjük szavazása ellenére az OĽaNO korrupcióellenes marad. Úgy véli, hogy a koalíciónak folytatnia kell a munkát.

 

A kormányfő emlékeztetett rá, hogy Katarína Hatráková és Romana Tabák képviselőnőket, akik közül egyikük tartózkodott, másikuk pedig nem szavazott, még szerda este kizárták az OĽaNO frakciójából. Mint fogalmazott, ez volt az egyetlen lépés, melyet megtehettek mozgalomként ellenük.

 

 hirdetes_810x300  

„Így korrupcióellenes mozgalom maradunk, és hazudik, aki mást állít”

 

írta Heger figyelmeztetve arra, hogy Fico ellen továbbra is lefolytathatják az eljárást a rendőrök, csak egyelőre nem zárhatják rács mögé.

 

A kormányfő jelezte, hogy ennek fényében továbbra is eltökélt abban, hogy vezesse az országot és nem lép vissza a maffia javára.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!