Nyitókép: Szövetség-Aliancia Fb-oldala

 

Bősön ülésezett a Szövetség-Aliancia dunaszerdahelyi járási vezetése, hogy kiválassza azt a nyolc személyt, akik jelöltként megmérettethetik magukat a párt színeiben az október végi megyei választásokon.

 

Jól mutatja az MKP korábbi vezetésének szakmai színvonalát, hogy a törtetéséről, hatalmas egójáról is ismert korábbi OT-elnök, Őry Péter nem kapott bizalmat.

 

További érdekesség, hogy egyetlen vegyespárti, toxikusnak minősülő most-hidas személy sem került a jelöltek közé. Ez az öntelt, másokat rendszeresen kioktató, nagypolitikában már háromszor bukott Rigó Konrádra nézve jelent óriási bizalmatlanságot a párt részéről.

 hirdetes_810x300  

 

A Szövetség-Aliancia így a következő személyeket jelöli a megyei jelöltlistára az október 29-i választásokon:

 

Bacsó László, Balódi László, Fenes Iván, Hájos Zoltán, Menyhárt József, Nagy József, Orosz Csaba és László Polák.

 

Az arányok szerint tehát 6 MKP-s és egy-egy Összefogásos (Nagy József), illetve hidas (Balódi László) jelölt indulhat a Szövetség színeiben. Nagy József igen, a párt formálisan harmadik embere, Mózes Szabolcs viszont szintén nem szerepel a megyei képviselőjelöltek között.

 

A párt járási elnökének Bős polgármesterét, Fenes Ivánt választották meg.

 

Ami a megyefőnök személyét illeti, Berényi Józsefnek sikerült kisakkoznia a vele szemben a Dunaszerdahelyi járásban elnökségi szinten összefogó Szövetség-Most-Híd platformot. Utóbbi kettő ugyan Mózes Szabolcsot javasolta Berényi helyett megyefőnöknek, az MKP-platform jelölését, Berényit pedig nem fogadták el.

 

Csakhogy a járási konferencia többsége nem támogatta Mózest. Berényi neve azért nem merült fel, mert a járási elnökségnek egy MKP-s hiányzó miatt többségbe kerülő Összefogás-Most-Híd platform blokkolta Berényit.

 

Berényinek azonban ez a helyzet megfelelt, hiszen a Galántai járásból már van érvényes megyefőnök-jelölti jelölése, amit már csak a Kerületi Tanácsnak kell elfogadnia. Mózes neve itt már fel sem merülhet, hiszen a Dunaszerdahelyi járásban nem kapott többségi bizalmat.

 

A nagypolitikában teljesen tapasztalatlan Mózes így keményen megfizette a tapasztalatlanság árát. Hiszen lecsúszott a megyefőnöki és a megyei képviselőjelölti pozícióról is.

 

Az egész közjáték mindenesetre minden, csak nem jó jelzés a választók felé, akik így ismét láthatják, mennyire nincs egyetértés, összhang a Szövetségen belül. A platformok ugyanis továbbra is egymással szemben harcolnak és igyekeznek kilőni a másik platform(ok) jelöltjeit.

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.