Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Az SaS párt és elnöke, Richard Sulík felszólította az OĽaNO mozgalom vezetőjét, Igor Matovičot, hogy hazugságaival ne ártson a négyes koalíció helyreállításáról szóló tárgyalásoknak. A párt ugyanakkor azt állítja, hogy nem felelős a Radičová-kormány 11 évvel ezelőtti bukásáért, amit Matovič maga is megerősített – tájékoztatott az SaS szóvivője, Ondrej Šprlák sajtóközleményben.

 

Sulík szerint az OĽaNO vezetője úgy alakítja a valóságot, ahogy akarja.

 

„Ahelyett, hogy őszintén beismerné, hogy nem tud megbirkózni a munkájával és lemondana, hazudik és félrevezet. Ezt nemcsak az a kijelentése igazolja, miszerint megvétózhattuk volna az értelmetlen ötletét – bár korábban ennek pont az ellenkezőjét állította –, de a 2011-es nyilatkozata is“

 

 hirdetes_810x300  

– mondta az SaS vezetője.

 

Felidézte, hogy nem sokkal azután, hogy a parlamentben nem szavaztak bizalmat Iveta Radičová kormányának, Igor Matovič „Mikuláš Dzurinda piszkos játékáról“ beszélt, aki nem akart kompromisszumot kötni.

 

Sulík hozzátette, hogy maga Matovič sem szavazott bizalmat a kormánynak, és magabiztosan kijelentette, hogy támogatni fogja az előrehozott választásokat.

 

„Ezért ennek az embernek nincs joga azt mondani rólunk, hogy megbuktatjuk a következő kormányt. Saját, 2011-es kijelentése szerint az elsőt se mi buktattuk meg”

 

– nyilatkozta Sulík.

 

Gröhling: Matovičnak bocsánatot kell kérnie

 

Branislav Gröhling, a tárgyalócsoport tagja, az SaS alelnöke meg van győződve arról, hogy az OĽaNO vezetőjének bocsánatot kell kérnie szavaiért.

 

 „Többször is tanúi voltunk annak, hogy bocsánatot kért a bűneiért. Állítólag nem is tudta, hogy ő követte el őket. Ezúttal azonban egyértelmű feljegyzések vannak arról, amikor Igor Matovič 2011-ben nyilvánosan kijelentette, hogy nem az SaS-párt okozta a kormány bukását”

 

– mondta Gröhling, hozzátéve, hogy mindez kellemetlen számukra.

 

Az oktatási miniszter arra a következtetésre jutott, hogy „a hazugság már nemcsak Robert Fico, hanem az OĽaNO mozgalom elnökének munkamódszere is. Még a képviselői is elismerik, hogy Matovič természetével együtt kell élni“ – mondta Gröhling, aki befejezésül megismételte, hogy nem lát helyt arra, hogy meghátráljanak az OĽaNO elnökének a kormányból való távozására irányuló követelésük elől. Az SaS célja a koalíció folytatása, de nem Matovič részvételével.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.