Nyitókép forrása: reprofotó

 

A Markíza vasárnapi, Testre szabva című műsorában különös eshetőséget vázoltak fel a szerkesztők. Igor Matovičtól, az OĽANO elnökétől azt kérdezték, hogy igaz-e, hogy Eduard Heger a KDH-val, a Za ľudíval, Jaroslav Naď védelmi miniszterre, Ján Budaj környezetvédelmi miniszterrel (mindketten liberális-atlantista politikusok), a Keresztény Unióval, a Magyar Fórummal és a Szövetség-Alianciával hozna tető alá egy közös listát a választásokra.

 

Matovič szerint ez ugyan túl nagy huszárvágás lenne, de örülne, ha sikerülne Hegernek egy széles összefogást létrehoznia.

 

A Markíza vélhetően az elmúlt napok találkozói alapján rakta össze a fenti listát. Az elképzelés azonban sok sebből vérzik, bár kizárni manapság semmit sem lehet.

 

 hirdetes_810x300  

A KDH, a Za ľudí, Naď és Budaj csaknem teljesen egy húron pendülnek. A Kereszténydemokrata Mozgalom valójában egyre kevésbé keresztény és egyre inkább hasonlít egy Merkel-féle CDU-hoz annak minden liberális kompatibilitásával együtt. A KDH továbbra is a mainstream kegyét keresi, olyannyira, hogy egyáltalán nem reagál például a genderpropagandát érintő kérdésekre.

 

Annak az esélye, hogy a keresztény-konzervatív Keresztény Unió, akinek élén Anna Záborská áll, megférjen egy listán Budajjal, aki nemrég egy bi-gender lemezlovast tüntetett ki környezetvédelmi díjjal, elég kicsi.

 

A Szövetség-Aliancia esete többszörös dilemmát tartalmaz. Ha egy listán szerepel a Magyar Fórummal, az könnyen felboríthatná a párt belső erőviszonyait, ahol a liberális vonzáskörzetben lévő platformok és az MKP-platform között bizonyos egyensúly áll fenn. Nem beszélve arról, ha a Magyar Fórum mellett más liberálisok, Budaj, Heger, Naď tovább billentik a mérleg nyelvét a párt nemzeti-konzervatív szárnya ellenében…

 

Forrás: Reprofotó

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.