Nyitókép: SITA

 

Az egyelőre nem hivatalos eredmények szerint Szlovákia történetének kilencedik népszavazása érvénytelen lett. A választási körzetek 97,76 százaléka eredményének összeszámlálása után a szavazásra jogosult állampolgárok mindössze 27,41 százaléka vett részt rajta. A népszavazás érvényességéhez több mint 50 százalékos részvétel szükséges. A hivatalos eredményeket a Statisztikai Hivatal teszi közzé.

 

A résztvevők 97,52 százaléka igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy a polgárok egyetértenek-e a választási időszak népszavazás vagy a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa határozata útján történő lerövidítésének lehetőségével. Az eddigi eredmények szerint a résztvevők 1,53 százaléka válaszolt nemmel.

 

Részt veszel, részt vettél a mai népszavazáson?

Betöltés ... Betöltés ...

 

A legmagasabb részvételi arány a Trencséni kerületben volt, ahol a szavazók több mint 36 százaléka vett részt a népszavazáson. A legkevesebb szavazó a pozsonyi régióban érkezett a népszavazásra, ahol alig 21 százalék feletti a részvétel. Dél-Szlovákiában az országos átlagnál kevesebben vettek részt a referendumon.

 

A szombati (január 21-i) népszavazás hivatalos eredményét a közponzi választási bizottság vasárnap (január 22-én) délelőtt 9 órakor sajtótájékoztatón ismerteti.

 

A népszavazást a Smer-SD és más ellenzéki pártok kezdeményezték és 10,4 millió euróba került.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!