Nyitókép: penzcentrum.hu/illusztráció

 

Hétfőn (január 30.) este 19 órakor a legtöbb településen tiltakozásképp lekapcsolják a közvilágítást. A tiltakozó akció keretében fél órán keresztül lesznek sötétek az utcák.

 

Az utóbbi napokban ellepték a közösségi hálót a községek és városok értesítései, mely szerint „demonstratív jelleggel” nagyjából fél órára lekapcsolják a közvilágítást, ezzel is jelezve a kormány felé elégedetlenségüket. A tiltakozó akció a ZMOS kezdeményezésére valósul meg.

 

„​A megmozdulás célja, hogy rávilágítsunk a valós problémák súlyosságára, beleértve többek között az önkormányzatokat terhelő energiaárakat. A minden téren jelentős drágulás, sajnos, negatív hatással van számos alapvető feladatunk és felelősségünk ellátására egyaránt. A városok és falvak így tiltakoznak amiatt, hogy a kormány mostohán viszonyul a községekhez és nem foglalkozik a települések problémáival annak ellenére, hogy az önkormányzatok biztosítják a lakosság számára a szolgáltatások 70 százalékát.”

 

fogalmaznak a települések vezetői kiemelve, hogy ​az önkormányzatok a szlovák kormány rossz döntéseinek áldozatai, akiknek a kormány gyors és hatékony segítségére van szüksége.

 hirdetes_810x300  

 

forrás: facebook.com

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!